Site Overlay

Bijzondere wetenschappelijke vorming [zevende jaar aso]

Het KAZ kent een lange traditie van kwalitatief hoogstaand wetenschapsonderwijs. Veel van onze oud-leerlingen bouwden en bouwen een succesvolle carrière uit zowel op academisch niveau als in de bedrijfswereld.

Wetenschap blijft ook in de toekomst een sterke pijler van het KAZ. Daarom bieden we op onze school – als één van de twee scholen in Oost-Vlaanderen – de opleiding Bijzondere wetenschappelijke vorming aan.

Iets voor jou?

Het zevende jaar aso bijzondere wetenschappelijke vorming is een voorbereidend jaar op het hoger onderwijs. Het is de ideale studierichting voor al wie uit een richting komt met minder wiskunde en wetenschappen en toch van plan is om een wiskundig-wetenschappelijke richting aan te vatten in het hoger onderwijs.

Ook wie zich extra wil voorbereiden op toelatingsexamens kan in deze richting terecht. We voorzien immers uren monitoraat waarbij de studenten daarop individueel worden voorbereid.

De voorwaarden om te starten in deze richting zijn enerzijds een diploma secundair onderwijs en anderzijds de nodige motivatie om de lessen nauwgezet te volgen en ook thuis zelfstandig aan de slag te gaan met de aangereikte opdrachten.

Na dit zevende jaar ontvang je geen bijkomend diploma. Je krijgt op het einde van dit zevende jaar wel een attest regelmatige lesbijwoning. Nadien kan je met de nodige bagage starten aan een wetenschappelijke opleiding in het hoger onderwijs.

terug naar ons aanbod

het urenpakket

Het lessenpakket voor deze richting bestaat uit

  • 16 uur wiskunde
  • 4 uur chemie
  • 4 uur fysica
  • 4 uur biologie of 4 uur informatica (Je maakt een keuze tussen deze twee vakken bij het begin van het schooljaar.)

Waarom kiezen voor deze richting aan het KAZ?

  • We zetten in op blended learning: een mix van lessen op school, begeleid zelfstandig werk thuis en monitoraat (individuele begeleiding van de studenten). Op die manier willen we de studenten laten kennismaken met de manier van werken en studeren in het hoger onderwijs.
  • Als docenten voor deze opleiding zetten we gedoctoreerde onderzoekers in en leerkrachten met heel wat jaren leservaring. Zij kunnen vanuit hun vakgebied de studenten zeer gericht de nodige wetenschappelijke vaardigheden en een goede studiemethode bijbrengen.
  • We werken bovendien samen met UGent zodat de studenten ook daar expertise opdoen op het vlak van wetenschappelijk onderzoek. 
  • Er zijn in Oost-Vlaanderen slechts twee scholen die dit zevende jaar aanbieden.  Het aantal kandidaten voor de opleiding overstijgt elk jaar de beschikbare plaatsen.

meer weten?

Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op!

terug naar ons aanbod

Copyright © 2024 GO! atheneum Zottegem. All Rights Reserved.