Oudercomité

Wie zijn wij?

Als oudercomité willen wij ons steentje bijdragen tot een goede werking van de school. We willen de communicatie tussen de ouders, en dus onrechtstreeks ook de leerlingen en de directie bevorderen en ondersteunen. Wij doen dit door voorstellen te doen over de schoolwerking en mee te werken aan mogelijke oplossingen. We helpen mee aan verschillende activiteiten en organiseren er ook zelf.

Wij willen alle ouders vertegenwoordigen en enerzijds een luisterend oor zijn, en anderzijds de  spreekbuis te zijn voor al uw vragen en suggesties die de  school aanbelangen. Als ouders willen wij ook opmerkingen en voorstellen van onze kinderen doorgeven aan de respectievelijke verantwoordelijken.

Ook kunnen wij met onze verschillende professionele en persoonlijke ervaringen bepaalde thema’s aanbrengen.

Kortom, voor alles wat van dicht of ver met de school verband houdt wil het oudercomité een creatieve en samenwerkende vennootschap zijn.

Waar werken wij aan mee?

  • Verscheidene thema-avonden en voordrachten worden georganiseerd , onder andere reeds over

> Depressies bij jongeren
> Cyberpesten
> Drugspreventie
> Hoe efficiënt studeren
> Ondersteuning bij leerproblemen
> Schoolloopbaanbegeleiding (Ann Claes)
> Omgaan met pubers (Dominique Roos)
> Leren leren – Leren studeren (Paul Meas)
> Veiligheid- en preventie

  • Nauwe samenwerking met het directieteam en de leerkrachten.
  • Bij elk oudercontact, elke activiteit of tijdens opendeurdagen is er steeds een vertegenwoordiging van het oudercomité aanwezig waar geïnteresseerden met hun vragen terecht kunnen.
  • Opendeurdag, mosselfestijn of het GWP-pastafestijn, elk lid kan vrijblijvend een helpende hand uitsteken en bijdragen tot een goed verloop.

Meer inlichtingen?

De voorzitter van het oudercomité is Dieter Blomme.

U kan het oudercomité rechtstreeks bereiken via het mailadres ouders@kaz.be.