Erasmus days

Deze week worden in Europa de Erasmus days gevierd. Voor onze school hét moment om onze internationale Erasmus-projecten nog eens in de kijker te zetten. Tijdens zo een project wordt steeds een samenwerking aangegaan met verschillende scholen uit Europa. Leerkrachten en leerlingen werken gedurende 2 jaar rond een gemeenschappelijk thema. Tijdens de uitwisselingen logeren leerlingen bij gastgezinnen.

Met ons eerste Erasmus-project “Innovative Generation” gingen we meteen goed van start. Samen met leerlingen en leerkrachten uit Litouwen, Polen, Spanje en Italië maakten we kennis met de innovatieve technologische en wetenschappelijke aanpak die op de verschillende partnerscholen gehanteerd wordt. Er werd sterk ingezet op STEM-gerelateerde vaardigheden. De leerlingen – intussen alumni – hebben nog steeds contact met de buitenlandse leerlingen.

Voor het huidige project “Hum@net” werken we samen met scholen uit Letland, Griekenland, Turkije, Spanje en Hongarije rond het thema “digital learning”. We zetten in op innovatie, methodologische verandering in de klas en de ontwikkeling van digitale competenties. Op die manier willen we het verantwoordelijk en veilig gebruik van internet bevorderen en komen tot een een actief, verantwoordelijk en sociaal geïntegreerd burgerschap bij onze leerlingen.

Meer info over de projecten kan geraadpleegd worden via onderstaande links: