Rosan Bosch geeft workshop “op eigen school”

Op woensdag 16 september hadden we de wereldvermaarde architecte Rosan Bosch op bezoek. Dat had natuurlijk alles te maken met de uitzonderlijke nieuwbouw die ze in haar studio voor het KAZ heeft uitgetekend.

In deze nieuwbouw van ongeveer 4.400m² zal de volledige basisschool en de eerste graad van het secundair onderwijs ondergebracht worden. Door de flexibele indeling van het gebouw beschikt onze school binnenkort dus over extra werk- en leerruimte om naast de klassieke lessen nog meer te kunnen inzetten op gedifferentieerd en zelfstandig leren.

Het bezoek van Rosan Bosch werd heel erg gesmaakt door het leerkrachtenteam. Na een rondleiding in het nieuwe gebouw en een uiteenzetting van de visie gingen ze in groep aan de slag om concrete lessituaties uit te werken.

Het enthousiasme van de architecte werkte op zijn zachtst gezegd aanstekelijk op het team dat met gevarieerde scenario’s voor de dagelijkse praktijk op de proppen kwam.