Dylan tweede op Belgische Informatica Olympiade

Dylan Lejeune uit 2 STEM haalde de tweede plaats op de Belgische Informatica Olympiade in de categorie Beloften, voor leerlingen tot en met het tweede middelbaar.

De Belgische Informatica Olympiade is toegankelijk voor alle leerlingen van het secundair onderwijs en focust op creatief probleemoplossend denken en initiatie tot programmeren. 

Na een vlotte eerste ronde had Dylan zijn plaats in de finale te pakken. Bij wijze van voorbereiding kreeg hij vijf dagen les aangeboden aan de KU Leuven.

De finale vond plaats op 7 maart te Brussel, op de Solbosch campus van de ULB. Dylan behaalde er een score van 92 op 120 en moest met 1 puntje verschil Siebe Van de Weyer uit Geel laten voorgaan, een heel nipte tweede plaats dus.

De proclamatie vindt plaats op zaterdag 23 mei. Zijn prijs is een week stage aan het Euro Space Center, die zal bestaan uit een combinatie van een astronautenstage en zweefvliegen.

Dylan was met dit resultaat trouwens niet aan zijn proefstuk toe. Vorig schooljaar behaalde hij ook al de eerste plaats op de Vlaamse STEM Olympiade.

Een dikke proficiat van ons allemaal, Dylan!