Nieuw: zevende jaar aso “bijzondere wetenschappelijke vorming”

We kennen op onze school een lange traditie van kwalitatief hoogstaand wetenschapsonderwijs, en ook in de toekomst willen we hierop blijven inzetten. Zo bieden we vanaf volgend schooljaar als zevende jaar de aso-opleiding “bijzondere wetenschappelijke vorming” aan.

Met dit zevende jaar willen we leerlingen die uit richtingen komen met minder wiskunde en wetenschappen voorbereiden op verdere studies in een wiskundig-wetenschappelijke richting. Leerlingen die een richting uit willen  waar ingangsexamens afgenomen worden willen we bijstaan om deze examens voor te bereiden.

We zetten in op een aanpak van blended learning: een mix van contacturen op het KAZ, leerpaden voor begeleid zelfstandig werk thuis en monitoraat, oftewel individuele begeleiding van de leerlingen. Op die manier willen we onze leerlingen laten kennismaken met de manier van werken en studeren in het hoger onderwijs.

Voor deze opleiding zetten we als leerkrachten verschillende gedoctoreerde onderzoekers in en mensen met leservaring in het hoger onderwijs. Zij kunnen vanuit deze ervaring onze leerlingen zeer gericht de nodige wetenschappelijke vaardigheden en een goede studiemethode bijbrengen, waardoor zij met voorsprong hun hogere studies kunnen aanvatten.

Voor meer info kunt u hier onze flyer bekijken of contact opnemen met onze school.