Onvergetelijke uitwisseling met Australië

Na anderhalf jaar sponsors zoeken, workshops inrichten en zelf activiteiten organiseren – waaronder twee spaghettiavonden – konden de leerlingen van het vierde en vijfde jaar eindelijk op reis naar Australië.

De route bracht hen van Melbourne (graffitiworkshop, fietstocht doorheen de stad), over Phillip Island (bodyboarden en penguin-parade) naar Warnambool, Victor Harbor, Kangaroo Island (sandboarden) en uiteindelijk Adelaide.

In deze bruisende stad is de partnerschool – Nazareth Catholic College – gelegen. De leerlingen bezochten de school voor anderhalve dag. Op het programma stonden een workshop Australian Rules Football, sporten op het strand en een volledige dag leslopen met de Australische leerlingen. Kers op de taart was de ‘assembly’ die de school voor ons organiseerde en waar twee van onze leerlingen een prachtige speech hielden. De laatste drie dagen brachten we door in Sydney.

Naast de uitwisseling focusten we tijdens de reis ook op de prachtige natuur van Australië en de cultuur van de Aboriginals. Hiertoe bezochten we verschillende nationale parken (Grampians, Blue Mountains, 12 Apostles) en hadden we meerdere activiteiten voorzien die door een Aboriginal begeleid werden of in het teken stonden van hun levenswijze en geloof (bezoek aan Tower Hill, Aboriginal cruise, observatorium…).

Op het door bosbranden geteisterde Kangaroo Island gaven de leerlingen ook buideltjes, bedoeld voor wees geworden buideldieren, af aan een lokale hulporganisatie. Ze waren ginds danig onder de indruk van de steun van onze leerlingen, dat we er de lokale krant mee gehaald hebben.

Kortom, de reis is uitstekend verlopen en de leerkrachten willen naast de directie van de school ook de deelnemende leerlingen feliciteren met hun inzet, doorzettingsvermogen en hun vlekkeloze gedrag tijdens de reis! 

Nog enkele foto’s van deze reis vindt u hier.