4 HUWE naar justitiepaleis

Op donderdag 30 januari brachten de leerlingen van 4 humane wetenschappen in het kader van de lessen cultuurwetenschappen een bezoek aan de stad Gent.

In de voormiddag bezochten ze het justitiepaleis, waar ze werden rondgeleid door twee advocates. De leerlingen kregen tijdens de rondleiding niet enkel de kans om zelf op de stoel van de rechter plaats te nemen, maar woonden ook diverse rechtszaken bij van onder andere de politierechtbank en de rechtbank van koophandel. Als kers op de taart vingen ze zelfs een glimp op van de bekende strafpleiter Jef Vermassen die zijn betoog aan het voeren was tijdens de assisenzaak van Tine Nys.

In de namiddag brachten de leerlingen een bezoek aan het S.M.A.K.. Aan de hand van een opdrachtenbundel leerden ze wat meer over de aanwezige kunstwerken. Na een dagje cultuur opsnuiven keerden de leerlingen moe, maar voldaan terug naar huis.