Eerste “steen” van nieuwbouw

Na maanden van voorbereidende werken plaatsten de directies van het atheneum en de bijhorende basisschool op vrijdag 29 november de eerste “steen” (in dit geval een betonnen wandplaat) van het nieuwe en vernieuwende schoolgebouw op de campus aan de Meerlaan.

Het nieuwbouwproject van ongeveer 4.400m² komt op de plaats van de oude betonnen paviljoenen. Het kreeg zijn uitzonderlijke vorm door een intense samenwerking tussen de befaamde Deense Rosan Bosch Designstudio en architectenbureau B2Ai. Het bouwbedrijf Alheembouw staat in voor de realisatie.

Het gebouw moet de nodige ruimte bieden aan het steeds groeiend aantal leerlingen en zal de volledige basisschool en de eerste graad van het secundair onderwijs herbergen. Daarnaast voorzien de architecten in het gebouw onder meer een atrium, een didactische keuken, een theaterruimte en een turnzaal. Ook de buitenomgeving ondergaat een hele metamorfose. Er komt onder meer een speelstraat en een buitenklas. De ingebruikname is gepland voor januari 2021.