Tweedejaars actief in Duinpanne

Op donderdag 12 en vrijdag 13 september gingen alle tweedejaars op didactische uitstap naar het educatief centrum Duinpanne in de Panne.

De leerlingen namen er actief deel aan twee workshops: zij kregen uitleg over de biotische en abiotische factoren. Zij mochten zelf kriebelbeestjes en bladeren van struiken en bomen determineren aan de hand van determineerkaarten.

Bij de abiotische factoren mochten ze de bodemtemperatuur, bodemvochtigheid, windsterkte, lichtsterkte, luchttemperatuur en bodemhardheid bepalen met de gepaste toestellen. Zij moesten dit doen in het bos en de duinen om het verschil tussen de twee biotopen te kunnen bepalen.

Tijdens de middagpauze konden ze genieten van het zonnetje op het mooie terras.

Bij de tweede workshop kregen ze door ervaren gidsen een rondleiding in de duinen. Er werd veel aandacht besteed aan de aanpassingen van bloemplanten aan het weer en de leefomstandigheden, het milieu, de biodiversiteit, … . Dit alles past in het kader van de eindtermen voor natuurwetenschappen van het tweede jaar.

We sloten de dag af met een rustige busrit waarbij sommigen konden genieten van een grappige film in de bus. 

Foto’s van deze boeiende dag vindt u onder deze link.