Middagsport op het KAZ

Dagelijks krijgen onze leerlingen de mogelijkheid om te sporten onder de middag.

Net zoals de voorgaande jaren is het steeds mogelijk om gebruik te maken van de pingpongtafels en de kleine grasvelden buiten.

Sinds dit schooljaar kunnen de leerlingen tijdens de koudere maanden op dinsdag en vrijdag ook in de sporthal terecht  en dit telkens in 2 beurten van een half uur: van 12.10 tot 12.40 uur voor de eerste graad en van 13 uur tot 13.30 uur voor de tweede en derde graad.

Onder leiding van een leerkracht Lichamelijke Opvoeding komt een hele waaier van sporten aan bod: netbal, voetbal, volleybal, basketbal, trefbal, hockey, badminton,…

Sporten is gezond voor je lichaam en blijkt ook een positief effect te hebben op je focus en concentratie.  Wie deelneemt aan de middagsport is gewapend tegen de  ‘middagdip’ en kan er weer volop tegenaan.